DinK dans in de klas
Doel van DinK
Wie zijn wij?
Groep 1 t/m 3
Groep 3 t/m 6
Groep 6 t/m 8
Groep 4 t/m 8
DinK + Lesbrief
Aanvraag op maat
Boeken
Inschrijfformulier
Contact

                                     DinK projecten voor groep 3, 4, 5 en 6         

          

                          'Cowboy movie'  NIEUW!

Inhoud van het project:Op de set van een filmstudio worden verschillende scène's gerepeteerd voor een cowboy movie; een dansscène, een saloonscène, cowboy's te paard en een ontsnappingsscène. Bij het opnemen gaat het nodige mis en worden stukjes slow motion afgespeeld of versneld doorgespoeld. Bij "take 6" en "aktie!" is de regisseur eindelijk tevreden.

DinK brengt kinderen op een speelse manier in aanaking met dans en beweging. Expressie, muzikaliteit, inleving en dansplezier zijn het doel van de dansochtend. Bij dit project maken de kinderen kennis met verschillende bewegingskwaliteiten; super snel bewegen, slow motion of juist swingend en soepel. We sluiten af met de voorstelling  'Cowboy movie'.  

 

                       'De Bonte Karavaan'

Inhoud van het project: De bonte karavaan bestaat uit een gezelschap van straatartiesten. Zij reizen van dorp tot dorp en verdienen hun geld met optredens op het dorpsplein. 's Avonds slaan zij hun kamp op. Rond het kampvuur maken zij plezier met muziek, dans en het elkaar vertellen van verhalen.

Bij dit verhalende project ervaren de kinderen de flamencodans; Het klappen en stampen van ritme's  en temperamentvolle dans. Elk optreden is weer een verrassing!

 

                        'Swingen op Hawaii'

Inhoud van het project: Kapitein James Cook vaart met zijn bemanning over de grote oceaan. Na een lange zeereis ontdekken zij een prachtig eiland: Hawaii. Door de Hawaiiaanse meisjes worden zij tegemoet gevaren en op het eiland wordt de bemanning feestelijk onthaald met bloemen, dans en muziek. Willen zij hier nog weg...?   

Op originele Hawaiiaanse muziek dansen de meisjes in strokenrokjes. De jongens dansen een stoere zeemannendans en samen dansen zij een feestdans op het opzwepende ritme van de percussie. Een kleurrijke voorstelling!


Voor             groep 3 t/m 6

Aantal          1 groep per project, max. 30 l.l.

DinK             1 dansdocent

Tijdsduur     2 uur en 30 minuten (incl. voorstelling)

Ruimte         speelzaal

Afsluiting     voorstelling voor publiek

Werkwijze    dansen wordt afgewisseld met het maken van

                       een kostuumattribuut.   

                       Het knutselen staat o.l.v. de eigen leerkracht.                  

Prijs                185,- per groep, prijs incl. reiskosten. 

                

 

                                         

 

 

DinK | dans@dinkinfo.nl