DinK dans in de klas
Doel van DinK
Wie zijn wij?
Groep 1 t/m 3
Groep 3 t/m 6
Groep 6 t/m 8
Groep 4 t/m 8
DinK + Lesbrief
Aanvraag op maat
Boeken
Inschrijfformulier
Contact

                                               DinK project voor groep 6, 7 en 8                              

                                    

                                             'Victory Boogie woogie'

Inhoud van het project: Dit dansproject is geïnspireerd op het laatste schilderij van Piet Mondriaan;  'Victory Boogie-Woogie'. Het schilderij wordt gekenmerkt door swing, strakke lijnen, vrolijke kleuren, minimalisme en ritme. Kenmerken die terug te vinden zijn in de moderne dans.

Bewegingen uit het dagelijks leven, zoals lopen, springen, zwaaien en vallen worden door uitvergroting en ritme; dans. Samen met DinK onderzoeken de kinderen deze manieren van bewegen. In de dans gebruiken we attributen die afkomstig lijken uit het schilderij. We sluiten de voorstelling af met een swingende Boogie-woogie!! 

 

Voor                    groep 6 t/m 8

Aantal                 2 groepen, max. 60 l.l.

DinK                   2 dansdocenten

Tijdsduur           2 uur en 30 min.

Ruimte               speelzaal en een klaslokaal

Afsluiting           presentatie voor elkaar

Prijs                    € 330,- per 2 groepen, prijs incl. reiskosten.

                           

Opm. Het onderwerp van dit project leent dit zich goed voor een themamaand. Het project is uit te breiden met bv. schilderopdrachten in Mondriaan-stijl, het bespreken en onderzoeken van het thema; abstracte kunst en het bewerken  van voorwerpen door ze een Mondriaan-uitstraling te geven. DinK heeft hier voorbeelden van. 

Bij DinK is ook een poëzieopdracht beschikbaar met als thema kleur (een belangrijk onderdeel van het werk van Mondriaan). De poëzieopdracht is samengesteld door schrijver, Bert van Baar. De poëzieopdracht wordt o.l.v. de eigen leerkracht door de leerlingen uitgewerkt. De opdracht wordt voorafgaand aan het project toegestuurd. De zelfgemaakte gedichten kunnen de dans aanvullen tijdens de voorstelling.

Heeft u belangstelling voor dit extra lesmateriaal, geeft u dat dan aan bij het boeken van dit project. Er zijn geen extra kosten aan verbonden.

 

 

DinK | dans@dinkinfo.nl